středa 18. prosince 2013

Šlehačkové cukroví

Toto geniální a velmi jednoduché cukroví je patrně dost známé, jak jsem zjistila - za mně mohu vřele doporučit. Křehoučké, lehké, přímo se rozpouští na jazyku.

Skořicové hvězdičky + vanilkové vločky


Vanilková srdíčka


Suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 g tuku (já dala máslo)
1 šlehačková smetana (31 %)
vanilkový nebo skořicový cukr na obalení
V míse zamísit pokrájené máslo s moukou (nejlépe studené z lednice), přidat vyšlehanou studenou smetanu, dobře propracovat. Vyválet tence, stačí 3 mm (malinko naskočí, někdy se dělají i "puchýře". Vykrajovat libovolné tvary a pokládat na plech vyložený pečícím papírem.
Pekla jsem ve vyhřáté horkovzdušné troubě - vyhřála jsem na 180 stupňů, pak jsem snížila na 160 stupňů. Při této teplotě stačí péct 10 minut.
Po upečení obalovat ve vanilkovém nebo skořicovém cukru (tip na skořicový cukr je od evanesce, dělá takto skořicová čuňátka :-). Doporučuji v cukru obalit poctivě, je to jediný cukr, co v receptu je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...