sobota 9. března 2013

Oříškové kytičky v bio úpravě

Původní recept  je z časopisu Knihovnička recepty 22, má název Brněnské kvítečky s ořechy - je však jak obyvkle vydatně upraven a pozměněn.


Recept: 
* 100 g celozrnné špaldové mouky bio,
* 40 g pohankové mouky bio,
* 100 g jemného třtinového cukru sunacat s melasou bio (countrylife) 
* 100  g másla
* 100 g mletých lískových oříšků 
* 2 žloutky
+ vajíčko na potření a celé lískové oříšky na zdobení

Těsto zamísit, pokud je moc měkké, přidat malinko mouky, na 2 hodiny chladit v lednici. Z kusů těsta válet silnější válečky, krájet na stejné kousky (aby z kousku vyšla kulička o průměru 1 až 1,5 cm. Skládat na plech vždy 3 ks k sobě do trojlístku,jednotlivé kuličky mírně přimáčknout. Na závěr potřít rozšlehaným vajíčkem a na každou kytičku posadit celý lískový oříšek. Péct v troubě na střední teplotě.


Kuchařinka se moc dobře bavila a výsledek je opravdu k nakousnutí (co se neschová, zmizí během chvilky).

Na blog přidávám až teď, fotky z pečení jsou staršího data. Tehdy asi šestileté kuchařince je teď skoro 10, pečení a patlání v pouce ji ale pořád baví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...